INOVATIVNI PRONALAZAK – METABOND
Revolucionarno otkriće patentirano je i predstavljeno 1991. god. na sajmu automobila u Frankfurtu. Promocija ovog proizvoda obavljena je na najnovijem modelu Ferrarija koji je proizveden u redovnoj proizvodnji. Nakon primene METABOND proizvoda postigao je brzinski rekord od 351 km/h iako je fabrički podatak o maksimalnoj brzini Ferrarija iznosio 291 km/h!
U istoriji održavanja sajma automobila prvi put se dogodilo da sajamsku nagradu ne osvoji model automobila nego patent inovacija.
1. KAKO METABOND FUNKCIONIŠE ?
Patent se sastoji u tome da primenom Metabond proizvoda nastaje oplemenjivanje dodirnih kliznih površina metala materijom koja je bitni činilac legure čelika, a to je ugljenik. Molekuli ugljovodonika omogućavaju stvaranje izuzetno glatke a na trenje i pritisak veoma otporne klizne površine. Tokom procesa oplemenjivanja metalnih površina molekulima ugljovodonika trenje svih kliznih površina se smanjuje za 60%.
Posledica smanjenja trenja je ušteda velike količine energije i smanjenje habanja površina metala. Metabond se hemijskim putem sjedinjuje sa molekulima metalnih površina i stvara mikronsku zaštitu koja je izvanredne tvrdoće i glatkoće. Na taj način nastaju bolji uslovi klizanja metalnih površina koje razdvaja uljni film.
2. METABOND
Naziv patenta: EKOLOŠKO DODATNO SREDSTVO PROTIV TRENJA – OPLEMENJIVAČ METALNIH POVRŠINA

Kontrola i garancija kvaliteta obavlja se pod stalnim nadzorom nemačkog instituta – TÜV Rheinland.
Proizvođač garantuje korisnost i efekte upotrebe Metabonda navedene na deklaraciji svakog proizvoda.

Distributer za Evropu: METABOND MAGYARORSZÁG Kft, Hungary
Ekskluzivni uvoznik za Srbiju: HOLIDIS EXPORT-IMPORT doo, Novi Sad
3. EKOLOGIJA I METABOND
25% ukupno proizvedene energije u svetu gubi se usled trenja. To je šokantno! Upotreba energije nezaustavljivo raste iz godine u godinu, nažalost paralelno rastu i energetski gubici usled trenja u proizvodnji te energije.

Šta možemo da uradimo?
Rešenje je: smanjimo trenje!

Istraživači u svetu počeli su da se bave ovim problemom 50-tih godina XX veka.
Razvili su prvu generaciju hemijskih supstanci za smanjivanje trenja, koji na površinu metala nanose novi sloj, stvarajući novu glatku površinu (teflon, molidben-disulfid, itd.). Ove materije su se posle izvesnog vremena odvajale sa površine metala u komadima i pravili veću štetu nego korist.

70-tih godina pojavljuje se druga generacija hemijskih supstanci koja je rešavala problem trenja uz pomoć aditiva koji su se dodavali direktno u ulje. Upotrebom ovakvih aditiva menja se kvalitet maziva, ali se posle nekoliko godina ponovo konstatuje da je problem trenja još uvek prisutan.

Treća generacija hemijskih supstanci za smanjivanje trenja pojavila se na pragu kosmičke ere. Unela je pravu revoluciju u tribologiju maziva – komercijalni naziv ove supstance je Metabond.

Metabond hemijskim putem menja i kali površinu metala i pri tome ne menja kvalitet ulja, tako da on nije aditiv nego poptuno nova stvar – oplemenjivač metalnih površina. Metabond hemijski reaguje sa površinom metala kada se nađe pod pritiskom. Rezultat takve reakcije je izuzetno čvrsta i veoma glatka površina metala otporna na habanje i trenje čak i pri ekstremnim opterećenjima. Takva površina idealna je za maziva koja stvaraju film između metalnih površina i tako značajno smanjuju trenje.
To doprinosi uštedi energije i pozitivnom ekološkom efektu na čovekovu okolinu. Ovo potvrđuju brojni testovi koji uz oplemenjivače metalnih površina štede ulje, struju, fosilna goriva (ugalj, nafta, gas, benzin i dizel) ali i ostala goriva kao što su uranijum, itd. Gde god postoji trenje, Metabond doprinosi njegovom smanjenju i uštedi energije.
4. DISTRIBUTIVNA MREŽA
Metabond distributivna mreža stvorena je za potrebe marketinga Metabond proizvoda, a funkcioniše u nekoliko zemalja Evrope i drugih kontinenata. Mreža zapošljava nekoliko desetina hiljada ljudi. Naši zaposleni u marketingu su samozaposleni ili su vlasnici manjih firmi koji vide šansu u promovisanju i prodaju Metabond proizvoda. U svakoj državi postoji jedan ekskluzivni distributer koji rukovodi i razvija sopstveni sistem skladišta i distribucije.
Ako kupiš Metabond nisi postao samo vlasnik jednog izvanrednog proizvoda. Imaćeš koristi koju ti pruža distributivna mreža, lične konsultacije sa distributerom, proviziju za prodaju i mogućnost fantastične zarade.

Zaštiti svoju okolinu, uživaj u koristima koje ti pružaju Metabond proizvodi i poslovnim mogućnostima koje ti nudi distributivna mreža!
5. MOGUĆNOST ZA BUDUĆNOST
Da bi razumeo i sagledao sve mogućnosti primene Metabonda u:

• industriji
• proizvodnji
• poljoprivredi
• transportu
• auto-moto industriji
• avio i vodenom saobraćaju
• servisnim radionicama
• kućnoj i hobi upotrebi
• i mnogim drugim oblastima…

Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start writing!